Heb je vragen?

Vul onderstaande gegevens in en wij zullen z.s.m. contact met u opnemen.

Hoe kies ik de juiste stelling voor mijn magazijn?

Het kiezen van de juiste stelling voor je magazijn is een belangrijke keuze, die meteen invloed heeft op de efficiëntie en veiligheid van jouw magazijnoperaties. 

Bij Vorktrucks begrijpen we hoe belangrijk het is om een goed georganiseerde opslagruimte te hebben. In deze blog vertellen we je graag meer over hoe je de juiste stelling voor jouw magazijn kan kiezen en waar je op moet letten. 

Huidige en toekomstige behoeften

Allereerst is het belangrijk om te inventariseren in jouw huidige en toekomstige behoeften. Begin daarom met het analyseren van jouw huidige opslagbehoeften. Hoeveel pallets moet je opslaan? Wat is het gemiddelde gewicht en de grootte van de goederen? Denk daarna aan jouw toekomstige behoeften. Groeit het bedrijf snel? Zo ja, dan moet het magazijn ook flexibel genoeg zijn om deze groei aan te kunnen.

Type goederen

Ook het type goederen dat je opslaat in je magazijn bepaalt de keuze van jouw stellingen. Grote, zware producten hebben namelijk robuustere stellingen nodig dan lichte, kleine producten. Daarbij is het belangrijk om te overwegen of je speciale opslagvereisten hebt, zoals gevaarlijke stoffen of temperatuurgevoelige producten. 

Soorten magazijnstellingen

Er zijn veel mogelijkheden om je magazijn snel en efficiënt in te richten. Deze magazijnstellingen zijn verkrijgbaar bij Vorktrucks:

 • Palletstellingen
  Palletstellingen zijn een van de meest voorkomende soorten stellingen voor in een magazijn. Ze zijn ideaal voor het opslaan van palletladingen. Deze stellingen zijn zeer flexibel en kunnen gemakkelijk worden aangepast aan verschillende groottes en gewichten.
 • Legbordstellingen
  Legbordstellingen zijn geschikt voor kleinere producten, die niet op pallets worden opgeslagen. Ze zijn ideaal voor handmatige picking operaties en kunnen worden gebruikt in combinatie met bakken en dozen.
 • Grootvakstellingen
  Een grootvakstelling is een kwalitatief hoogwaardige zwaarlaststelling voor opslag van lichte tot zeer zware stuks goederen en lichte pallets. Deze stelling is geschikt voor allerlei uiteenlopende goederen.
 • In- en uitrijstellingen
  Deze stellingen zijn geschikt voor hoge densiteit opslag. De inrijstellingen maken het mogelijk om pallets diep in de stelling te plaatsen, zonder tussendoorruimtes. Uitrijstellingen bieden in tegenstelling toegang aan beide zijden. Hierdoor heeft het een groter gebruiksgemak.
 • Draagarmstellingen
  Een draagarmstelling is perfect voor het opslaan van lange en zwaardere producten. Deze stelling is eenvoudig te monteren en ontworpen om lange of variabele items op te slaan, zoals metalen balken, pijpen, gietstukken, houten platen, stalen en kunststof plaatmateriaal.

Jouw magazijn efficiënt inrichten doe je zo!

 1. Zorg eerst dat je de beschikbare ruimte nauwkeurig meet. Houd hierbij rekening met de hoogte van het plafond, de breedte van de gangpaden en eventuele obstakels, zoals steunpilaren etc.
 2. Vervolgens is het goed om de breedte van de gangpaden te weten voor de keuze van jouw stellingen en de inzet van intern transportmateriaal. Smalle gangen zijn ruimtebesparend, maar vereisen gespecialiseerde smallegangen heftrucks.
 3. Tenslotte moet je ook denken aan de toegankelijkheid van de stellingen. Jouw werknemers moeten makkelijk bij de opgeslagen producten kunnen, zonder veiligheidsrisico’s te nemen. Zorg voor genoeg ruimte voor heftrucks om veilig te kunnen manoeuvreren. Overweeg ook veiligheidsvoorzieningen, zoals aanrijdbeveiligingen en veiligheidsnetten. 

Advies nodig voor de juiste stelling?

Het kiezen van de juiste stelling voor jouw magazijn is een complex proces dat zorgvuldige planning en overweging vereist. Bij Vorktrucks begrijpen we deze uitdagingen. Daarom bieden we deskundig advies en hoogwaardige oplossingen voor al jouw intern transport- en opslagbehoeften.

Met de juiste keuze voor stellingen en opslag, afgestemd op de inrichting van jouw magazijn en ondersteund door regelmatig onderhoud, kun je de efficiëntie en veiligheid van je magazijn aanzienlijk verbeteren. Ben je benieuwd welke mogelijkheden er zijn? Vraag het ons!

Hoe kies ik de juiste stelling voor mijn magazijn

Meer informatie?

Wil je meer informatie? Neem contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring