Heb je vragen?

Vul onderstaande gegevens in en wij zullen z.s.m. contact met u opnemen.

System of Active Stability (SAS)

30% van de ongevallen met trucks worden veroorzaakt door het zijdelings kantelen van de truck. Dit kun je voorkomen door de stabiliteit van de trucks te verhogen. Daarom behoort het System of Active Stability (SAS) tot de standaard uitrusting van al onze heftrucks.

Met Toyota SAS heb je meer controle over je dagelijkse proces:

Het verplaatsen en de opslag van goederen wordt veiliger en sneller

De bestuurder moet veilig en snel lasten op hoogte kunnen wegzetten, dit zorgt voor meer palletbewegingen en lagere operationele kosten. Met de SAS Mast Control functie registreer je niet alleen de laadhoogte en mastpositie, maar ook de kantelhoek en snelheid waarmee je de mast positioneert. Daardoor is het veiliger en productiever werken, verminder je schade aan de lading en het risico op incidenten en heb je lagere operationele kosten.

Efficiënt stapelen en laden/lossen met vrachtwagens

De SAS Fork Levelling Control functie brengt de vork weer horizontaal. Daarnaast voorkomt het levellen van de lading om goederen correct en gelijkmatig te stapelen dat er schade aan goederen en stellingen ontstaan. Deze functie creëert meer zelfverzekerde en productieve bestuurders, minder last- en infrastructuurschade, meer verplaatste pallets en lagere optionele kosten.

Verzekerd van stabiliteit bij het maken van een bocht

De SAS functie vermindert het risico van het omkantelen tijdens het draaien en keren, zonder de productiviteit te beïnvloeden. Raakt de truck instabiel tijdens het draaien, dan wordt de achteras van de truck direct vastgezet door de Swing lock Cylinder. De kans op zijdelings kantelen wordt hiermee verkleint en de gebruikers is beter beschermd tegen ongelukken.

Het SAS systeem zal automatisch de rijsnelheid verminderen en zorgen dat alle wielen op de grond blijven om de veiligheid te garanderen wanneer dit nodig is. Deze functie zorgt voor minder schade aan de heftruck, minder ongevallen, meer verplaatste pallets en lagere operationele kosten.

Meer comfort tijdens het rijden van langere afstanden

Het SAS active steering synchroniser zorgt voor de eliminatie van hydraulische stuurspeling door het stuur automatisch uit te lijnen met de positie van de wielen. Op deze manier kunnen bestuurders ergonomisch verantwoord werken en weten zij altijd in welke richting de truck zich verplaatst. Ook dit systeem zorgt voor een veiligere en productievere werkomgeving en minder operationele kosten.

Wil je meer informatie over het SAS Systeem of heb je advies nodig? Neem dan gerust contact op met Vorktrucks Holland en wij helpen je verder!

SAS

Meer informatie?

Wil je meer informatie? Neem contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring