Heb je vragen?

Vul onderstaande gegevens in en wij zullen z.s.m. contact met u opnemen.

Veiligheidskeuringen bij Vorktrucks Holland

Dé zekerheid dat je werkmateriaal veilig is!

Het werkmateriaal door veiligheidskeuringen heen laten gaan is net zo belangrijk en onmisbaar als het onderhoud. Als goede werkgever wil je een veilige werkomgeving creëren voor je medewerkers. Alle mobile producten zoals merken heftrucks, reachtrucks, stapelaars etc. kunnen periodiek gekeurd worden door Vorktrucks Holland, wij zijn namelijk een Erkend VA-keurbedrijf,

Waarom keuren?

De overheid stelt deze keuring middels de Arbowet verplicht. Naast dat arbeidsmiddelen slijten, verlengt een keuring vaak de levensduur van de machines. Een keuring is dus een waardevolle investering, vooral als er iets mis lijkt te zijn met een voertuig na de keuring. Door de keuring voorkom je problemen met de verzekering of de arbeidsinspectie.

De voordelen van een periodieke keuring zijn:

 • Langere levensduur van het arbeidsmiddel
 • Veiliger arbeidsmiddel

Veiligheidskeuringen door Arbowet verplicht gesteld

Het keuren van arbeidsmiddelen zoals machines, werktuigen en gereedschap is verplicht. Dit is in de Arbowet sinds 1998 ‘de Richtlijn Arbeidsmiddelen’ opgenomen.

Deze regelgeving stelt dat preventieve keuring een betere veiligheid bij machines en apparaten garandeert. Wanneer een arbeidsmiddel een VA-keur keuring heeft doorlopen, voldoet deze aan de wet. Na goedkeuring kun je een jaar lang verantwoord verder, op afkeuring moet natuurlijk eerst een reparatie volgen.

Geen veiligheidskeuringen laten doen kan een boete opleveren

Per overtreding geldt een normbedrag van € 900.- boete per machine, werktuig, gereedschap of apparaat die opgelegd kan worden door de Nederlandse Arbeidsinspectie. Verzekeringsmaatschappijen kunnen aansprakelijkheid afwijzen bij het ontbreken van een keuring. Niet keuren betekent een onnodig en onverantwoord risico voor jou en je medewerkers.

Staat veiligheid voorop bij jou in het bedrijf? Zorg dan dat je voldoet aan alle Arbowetgeving en laat je arbeidsmiddelen op tijd keuren door Vorktrucks Holland.

Waarom kiezen voor VA-keur?

VA-keur biedt altijd een onafhankelijk keurmerk volgens de hoogste kwaliteitsnormen voor alle merken heftrucks, reachtrucks, stapelaars etc.

De kwaliteit van VA-keur wordt gegarandeerd door:

 • Vorktrucks Holland, wij zijn een erkend VA-keurbedrijf;
 • De jaarlijkse certificeringscontrole van de keurbedrijven door een onafhankelijke certificerende instelling;
 • De deskundige en gediplomeerde keurmeesters die de keuringen uitvoeren;
 • Dat naast het volgen van opfristrainingen, de VA-keurmeester middels een steekproef regelmatig gecontroleerd wordt op de kwaliteit van de uitgevoerde keuring;
 • Het beheren en naar de laatste norm geldend up to date houden van de checklists door Technische Commissie van VA-keur.

Bovendien is VA-keur veilig, veelzijdig en handig:

 • Het is breed toepasbaar voor vrijwel al je machines;
 • De keuring is eenvoudig te combineren met het onderhoud;
 • Met het VA-keur heb je als klant 24/7 toegang tot je keurrapporten (ook online direct na de keuring);
 • Kortom: VA-keur, dát werkt zeker!

Meer informatie?

Wil je meer informatie over VA-keur of heb je advies nodig? Neem contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring krijgt op onze website. Bekijk Privacyverklaring